Така те засвидетелстваха подкрепата на кралското семейство за борбата срещу климатичните промени

Британският престолонаследник принц Чарлз и синовете му Уилям и Хари присъстваха на световната премиера на телевизионната поредица "Нашата планета", засвидетелствайки подкрепата на кралското семейство за борбата срещу климатичните промени, съобщават Ройтерс и БТА. Домакин на проявата в лондонския Природонаучен музей беше видният британски естествоизпитател сър Дейвид Атънбъро, който влиза в ролята на разказвач на поредицата от осем части. 

СНИМКИ ОТ ЗВЕЗДНАТА ПРЕМИЕРА ВИЖТЕ ТУК

Принц Чарлз похвали 92-годишния Атънбъро, който от десетилетия насочва общественото внимание към вредите, нанасяни от човечеството на природата.

На снимката: Дейвид Бекъм и синът му Бруклин

"Искам да знам как е възможно да жертваме бъдещето на децата и внуците ни, и на целия живот на тази удивителна планета, като не правим необходимото за опазването й", сподели принц Чарлз.
Британският престолонаследник изрази надежда, че поредицата "Нашата планета" ще отвори очите на стотици милиони хора за това какво е нужно да се направи.

Принц Чарлз допълни също, че се гордее със синовете си, които споделят неговата страст към "възстановяването на баланса в природата".

Излъчването на поредицата "Нашата планета" - плод на 4-годишна работа на екип от 600 души и снимана в 50 страни на всички континенти, стартира в петък.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.