Имах търпението да изчакам другите две партии до последния ден дали все пак няма да решат да се явим заедно, заяви Волен Сидеров

Партия „Атака“ се регистрира в ЦИК за евроизборите на 26 май. Това се случи в последния ден, който комисията даде за регистрация на политическите партии.

„Както виждате, партия „Атака“ се регистрира последна от тройната патриотична коалиция. Аз имах търпението да изчакам другите две партии до последния ден дали все пак няма да решат да се явим заедно. Уви, това не стана, а аз бях радетел на това да стане“, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров и подчерта, че виновникът патриотичната коалиция да се явява по отделно е НФСБ.

ДПС се регистрира в ЦИК за европейските избори

„Тя е партията, която предопредели явяването ни по отделно, защото те заявиха, че няма да се явят заедно с „Атака” на тези избори. ВМРО не посмяха да се явят с нас, въпреки че бях готов да направя отстъпки. Бях готов да не участвам в листа, да приема техните номинации, да нямаме претенции за места. Въпреки това, ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали управленската коалиция“, обясни лидерът на „Атака“, цитиран от БГНЕС.

Сидеров съобщи, че са събрали над 4000 подписа за евровота и уточни, че листата им все още не е готова, защото кандидатите за нея се избират чрез политическа академия, в която до 21 април хора, които никога не са участвали в политическия живот на страната, но искат да станат част от него, заявяват своето желание. След това вотът на зрителите ще подреди листата, с която партията ще се яви на предстоящите европейски избори. Сидеров изрази надежда, че ще успеят да вземат поне един мандат. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.