Операцията се проведе от 1 до 7 април и бе организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL.

Общо 37 619 нарушения са регистрирани по време на полицейската операция за контрол на скоростта, проведена от екипи на „Пътна полиция”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя се проведе в периода от 1 до 7 април и бе организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL.

АКЦИЯ "СКОРОСТ": Над 7000 нарушения само за 10 часа

17 523 нарушения са установени от служители, осъществяващи пътен контрол с мобилни технически средства, 1 731 - със стационарни технически средства. А  други 18 365 са отчетени със стационарно-преносими установки за контрол на скоростта (СПУКС). По време на операцията са установени 10 случая на притежаване на наркотични вещества, открити са петима обявени за издирване лица и са разкрити 25 други криминални престъпления, като основно управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и управление на МПС в срока на наложено наказание по административен ред.

Хванаха шофьор с 277 км/ч на магистрала "Струма" (СНИМКА)

За сравнение - при последната операция на TISPOL, проведена през месец август 2018 година, са установени 5541 повече нарушения на скоростта.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.