Платното е дело на местен художник и беше избрано на специален конкурс от жителите на града

Картина със златен обков ще бъде подарена на папа Франциск по време на посещението му в Раковски. Платното е дело на местен художник и беше избрано на специален конкурс от жителите на града.

Картината е дело на 50-годишния Бойчо Котов. Самоукият художник, който по професия е стругар, е рисувал платното близо месец. ”Преживяването беше страхотно. И всичко се получаваше и ставаше лесно, все едно с божията помощ”, сподели Котов.

Подаряват специален чипровски килим на папа Франциск

Върху платното е изобразена църквата в Раковски, в която папата ще отслужи литургия и ще даде първо причастие на над 200 деца от цяла България. Художникът е добавил и други елементи.

„Изобразено е плодородието на града- гроздето, а кукерът е знакът на нашите кукерски празници на града. За мен ще е страхотно преживяване да знам, че моя картина има във Ватикана, от това няма по-хубаво”, каза художникът.

Ремонтите на църквите в Раковски приключиха. Към своя край е и асфалтирането на улиците. Вече категорично можем да кажем, че сме напълно готови да посрещнем Светия отец!”, заяви кметът на града Павел Гуджеров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.