Колкото и обвиняеми да има, няма да върнат хората, споделя една от оцелелите жени

За оцелелите при тежката катастрофа край Своге няма абсолютно никакво значение колко души е обвинила прокуратурата за инцидента. За тях няма наказание, което да заличи физическата и емоционалната болка.

„Здравето няма да върнат на хората. Няма да вдигнат и мъртвите от гроба. Така че колкото и обвиняеми да има, все тая”, коментира пред NOVA Зоя Хубева, една от пострадалите при катастрофата.

Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък след тежката катастрофа

След инцидента тя все още се учи да ходи. Учи се да живее и без съпруга си Любен, който губи във фаталната вечер. Днес Зоя живее заради децата и внуците си. „Хубаво е човек да е жив. Въпреки всичко, въпреки мъките”, категорична е тя.

Първите си стъпки сама, отскоро прави и Спаска от Нови Искър. Оцелява само с две здрави ребра. Радва се, че вече може да ходи сама, но не може да справи с кошмарите нощем. „Сънувам, че се намирам в някаква пропаст. Чувам писъците на хората. Имам чувството, че нещо пак ще се случи”, казва тя.

Оцелелите след катастрофата край Своге: Колкото и обвиняеми да има, няма да върнат хората

Иска наказанието за виновните да е затвор. Лидия, която също е сред оцелелите, обаче не вярва в правораздавателната ни система. „За момента са виновни и след обжалването, всичко живо е оправдано. Поне за мен. Тая жестока трагедия, тия безсънни нищо, това не може да бъде откупено с нищо”, казва Лидия Филипова.

Вярваща е. И всеки ден, благодари на господ, че е жива.  

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.