В инициативата й се включиха десетки млади хора

Възрастни хора от Северозапада, които са в трудно финансово положение, ще получат козунаци и продукти, с които да посрещнат идващия празник. Идеята е на абитуриентка от Видин. В инициативата се включиха десетки млади хора. Момичето вече 4 години помага възрастните хора по време на коледните и великденските празници.

„С всяка инициатива се изумявам, как нещата се развиват все по-добре и по-добре. Има включвания от чужбина, от неделното училище в град Видин, от кутиите, от банката", разказа Антонина Лозанова.

Към кампанията се присъединили и учениците от Основно училище "Иван Вазов" във Видин. А със събраните пари Антонина купува част от продуктите, които да занесе на бабите и дядовците.

ДА НЯМАШ, НО ДА ДАРЯВАШ: Момче от дом за сираци изпраща помощи за възрастни хора

Идеята й е тази година за Великден да помогне на около 25 възрастни мъже и жени. Или на по-малко хора, но с по-големи пакети. А за да го прави именно в селата, младото момиче има и своя лична история. „Прабаба ми почина, когато бях на 5 години. Прадядо ми не доживя да ме види. Баба и дядо работиха в града и не съм стъпвала на село. Беше много болно...По някакъв начин се опитвам да го почувствам това, което е останало не доизживяло за мен", сподели още Антонина.

„Успяхме да направим 35 пакета, които ще раздадем днес на възрастните хора в село Върбовчец. Всеки пакет съдържа най-необходимото за едно домакинство”, каза в ефира на „Събуди се” Антонина Лозанова.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.