Предстои кампания против "неуспешните" козметични процедури

Британското правителство възнамерява да стартира от следващия месец кампания за справяне с "неуспешните" козметични процедури, предаде БГНЕС. Тя е предизвикана от увеличаващи се брой пациенти, подлагащи се на операции като "бразилско дупе" в чужбина, при което вече има множество случаи на смърт.

Има също и предупреждения за увеличаване на употребата на самостоятелно инжектирани дермални и устни филъри (пълнители). Те водят до риск от причиняване на усложнения, които след това трябва да бъдат лекувани сериозно.

От юли порното на Острова - само за пълнолетни

Английското министерство на здравеопазването и социалните грижи съобщи, че кампанията, планирана да стартира през май, ще се погрижи обществеността да бъде напълно информирана за важността от търсене на професионални съвети по отношение на филъри, ботокс и козметична хирургия.

Тя също се надява да намали броя на „неуспешните“ процедури и произтичащото от това въздействие върху психическото и физическото здраве на дадено лице.

Британската кралица Елизабет II навършва 93 години

Лице, представило се с псевдонима „Грег“, разказва, че е пристрастен към дермалните филъри - ампули за запълване на бръчки и гънки в кожата, въпреки че често се използват и за увеличаване на обема и промяна на формата на устните и бузите.

Той ги купувал онлайн, както и ампули с ботокс, след което започнал да самоинжектира лицето си преди три години. "Можете да изгубите връзка с реалността за това как изглежда лицето ви", споделя Грег. "Имаше момент, в който го правех често и майка ми забеляза, че лицето ми е нелепо изкривено и съм изгубил много от своите черти."

Самоинжектирането може да предизвика оток и инфекция, а в редки случаи може да се наложи и лечение с операция или медикаменти, ако е причинило образуване на бучки под кожата. То може също да причини слепота.

„Save Face“ - националният регистър на акредитираните лекари, заяви, че е получил 934 жалби на пациенти за практикуващи лекари без лиценз през 2017-18 г. От тях 616 са свързани с употребата на дермални филъри.Наскоро две британки починаха от т.н. "бразилска интервенция" за повдигане на дупе.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.