Той даде първото си интервю от предизборната си кампания

Демократът Джо Байдън, който се включи вчера в надпреварата за президентската номинация на своята партия, отхвърли подигравките на Доналд Тръмп за възрастта му и се извини, че е притеснил някои жени с прекалено настойчиви жестове, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Байдън направи това в първото интервю от предизборната си кампания.

Бившият вицепрезидент на Барак Обама проля сълзи по време на интервюто за емисия на Ей Би Си, спомняйки си за сина си Бо, починал от рак. Предаването бе водено от жени и публиката беше основно женска.

Тръмп: Чувствам се като младеж, изпълнен с живот

В отговор на подигравката на Тръмп, който го нарече "Джо заспалия", визирайки, че Байдън е на 76 години, бившият вицепрезидент на Обама каза, че обикновено той е точно обратното, а именно "Джо във форма". "Ако Доналд Тръмп изглежда млад и динамичен в сравнение с мен, то вероятно трябва да си отида у дома", иронизира Байдън. После добави, че хората трябва да го съдят, като го наблюдават и тогава да преценят дали има енергия и способности. Но Байдън призна, че въпросът за възрастта му е легитимен, като същевременно отхвърли идеята да се ангажира да управлява само един мандат.

Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън влиза в президентската надпревара

На жените, които неотдавна казаха, че са били притеснени от неговите понякога прекалено настойчиви демонстрации на привързаност, Байдън каза, че съжалява, че нахлул в тяхното пространство.

"Съжалявам, че това се е случило. Не съжалявам обаче в смисъла, в който бих помислил, че съм направил нарочно нещо лошо", уточни Байдън.

Същевременно стана ясно, че Байдън е събрал само за 24 часа 6,3 милиона долара онлайн за кампанията си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.