Кирил успява да събере пари с помощта на хора от страната и чужбина

Това е история за младо момче без семейство, но с голямо сърце. 18-годишният Кирил от Пазарджик, който живее в социален дом, събра пари и купи козунаци, за да зарадва възрастни хора. Инициативата му стигна чак до Северозапада. Въпреки трудностите, с които се среща всеки ден, момчето е убедено, че доброто трябва да е повече и да се раздава.

Празниците за него не са повод за радост и събиране на цялото семейство. „Баща ми почина, когато бяха малък, след това сме имали трудни моменти с майка ми и брат ми. Финансово също не сме могли да се оправим...Нямал съм хубави празници и за Коледа подаръци не съм получавал", разказа Кирил Балдев.

Болката от липсата на силно и сплотено семейство, особено по празниците, оставя пареща следа в живота му. „В дома ни дават яйца, козунаци, но самата любов, уют, самото чувство за семейна среда го няма...и ние било много трудно", сподели Кирил.

Великден в Чикаго (ВИДЕО)

Но всичко това му е дало и голям урок - да превърне болката в добро. „Решил съм да покажа един мини жест към самите пенсионери. С един козунак не мога да им помогна, но искам да покажа, че някой мисли за тях. Има и хора, които ми помагат", каза още Кирил.

Момчето събира парите за козунаците благодарение на хора от страната и чужбина. Към идеята му се присъединяват и ученици. Със събраните средства ще зарадва над 700 пенсионери. Някои от козунаците ще раздаде лично в района на Пазарджик, други ще отидат към една от малките общини в Северозапада.

ДА НЯМАШ, НО ДА ДАРЯВАШ: Момче от дом за сираци изпраща помощи за възрастни хора

Кирил ще изпрати към Ружинци 215 козунаци, които ще бъдат раздадени на десетки възрастни хора. Първият козунак ще отиде при Баба Илка. Жената е пенсионерка и живее във видинското село Белоптичене. В Ружинци на Кирил помогнаха доброволци, а в Пазарджик и околните села той отиде лично при бабите и дядовците.

Момчето се надява кампанията му да стане целогодишна и да помага по-често на бабите и дядовците.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.