В сградата работи личен лекар, който обслужва над 2000 пациенти

Здравната служба в село Бистрица тъне в мизерия. За това сигнализираха зрители на NOVA. В сградата работи личен лекар, който обслужва над 2000 пациенти.

Според кмета на Бистрица Николай Гюров причините за това състояние на сградата са много. По думите му постройката е стара и до 2007 година в нея не са извършвани никакви ремонти.

„През 2007 година, когато за първи път стъпих в длъжност, трябваше да бъдат предприети спешни мерки. Тогава наистина беше в трагично състояние. Ситуацията тогава беше мизерна, сега не е много по-различна. Но има причини тази сградата да изглежда по този начин”, заяви Гюров.

Падаща мазилка и липса на топла вода в АГ болница (ВИДЕО)

От кметството са искали от общината пари за ремонт на покривната конструкция и са ги получили. Именно това, според кмета, е бил най-неотложния ремонт.

„В основите на постройката имаше 30-40 см фекални води, които се изливаха от вертикалния щранг на приземния етаж. Сградата вече е подсушена и стабилизирана Предстои да се сдобие с енергиен паспорт. Преди това трябва да се направи конструктивно обследване, което да покаже дали е възможно ремонтите да продължат”, заяви още Гюров.

Той изрази увереност, че състоянието на сградата ще бъде подобрено. Очаква това да излезе около 100 000 лева.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.