Отговорът - от Димитър Ганчев, ръководител на българската редакция на Радио Ватикана

„Папа Франциск идва в България, за да зададе провокативния в положителен смисъл въпрос „Дали ние сме разбрали урока от т.нар. „български папа” за световния мир”. Това заяви в предаването "Събуди се" журналистът Димитър Ганчев, ръководител на българската редакция на Радио Ватикана.

„Това наистина е папа - комуникационен феномен. Един папа, който може да говори на всички социални категории. Един папа, който умее да говори не само с думи, но и с жестове. Той е модел на модерната комуникация на Светия престол", коментира Ганчев и допълни, че папа Франциск е смел реформатор. 

По думите му, папата отива във всяка една страна спрямо нейните специфичности и според контекста, в който се развива тази визита. 

Повече подробности вижте във видеото. 

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК