Това посещение е знаково, смята д-р Кирил Карталов

Д-р Кирил Карталов е един от най-добрите познавачи на папската дипломация в България. Той застана пред камерата на NOVA, за да ни обясни какъв знак е посещението на папа Франциск у нас. "Това посещение е признание към българския народ, признание към българската история и християнските корени на Европа. Това посещение е знаково, историческо и за културата".

Д-р Карталов обясни, че чрез призива "Мир на Земята" папа Франциск иска да вдъхне послание за един по-добър, по-различен и по-смирен свят. 

Премиерът Борисов посреща папа Франциск на летище София

Той допълни, че делото на папа Франциск е продължение на делото на папа Бенедикт. "Цялата тази реформа, която се прави в църквата, и извън нея, е започнала от Бенедикт XVI", каза още д-р Карталов.

Повече по темата гледайте във видеото.

Какви са целите на визитата на папата у нас?

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.