Паташев смята, че папата търси единството между хората, защитавайки различията им

Какво послание носи посещението на папата към света и българите обясни генeралният секретар на „Каритас“-България Емануил Паташев специално за NOVA. "Първото и основно послание, което той даде преди два дни, е че не идва на посещение, а трябва да се нарича "поклонничество". Нарича се така, защото върви по стъпките на Папа Йоан  Павел II, Папа Йоан XXIII, а най-вече иска да проследи всяка една тяхна стъпка и да продължи всичко, което бяха започнали", каза Паташев в "Събуди се".

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ВИЖТЕ ТУК

По думите му Папа Франциск има вкус към периферията, понеже веднага след избора му напусна папския апартамент и се уедини в малката стая, която беше посещавал преди като кардинал. "На следващия ден той излезе пред хората в Рим. А сега идва в България, защото винаги говори, че вярващите християни трябва да се обръщаме към периферията", добави генeралният секретар на „Каритас“-България.

ПАПА ФРАНЦИСК НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ОЛЕГ ПОПОВ

Според него папата търси единство между хората, защитавайки тяхното различие. "Папата общува с хората, а изглаждането на различията с православната църква се води на теологично ниво", добави Паташев.

Какви подаръци получи папата у нас?

Президентът Радев посрещна папата на "Дондуков" 2 (ВИДЕО)

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.