Те са с различни наранявания

7 души са пострадали при катастрофа с микробус край Арчар. Катастрофата е станала на изхода на село Арчар в посока Видин. Превозното средство се е движило на мокра настилка и след завой водачът му губи управление над него, то излиза от пътното платно и се преобръща в дере, дълбоко 4-5 метра.

В автобуса са пътували, освен шофьора, и шестима души – земеделски работници. Всички са откарани във видинската болница с различни наранявания, без опасност за живота."Хлъзна се буса, първо на едната страна, на другата и в дерето. Бързо ли караше шофьора? Не, нормално караше", обясни Пламен Пантелеев.

7 жертви след катастрофа с военен хеликоптер във Венецуела

Той е един от най-сериозно пострадалите. Пътувал на предната. Настанен е в хирургично отделение. "Аз бях най-зле, не можех да мръдна...Дойдоха с друг бус колеги и много ни помогнаха и много им благодаря”, допълни Пантелеев.

Часове по-късно, на първокласния път за Дунав мост 2, край Димово се сблъскаха тир и джип. Две деца, които пътували в джипа са пострадали."Пътувам от Видин за София и не можах да взема завоя. Не е било толкова бързо, нито толкова бавно, но очевидно за дъжд, но очевидно за дъжд е било бързо", обясни водачът на превозното средство.

Пътните настилки в района са мокри. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.