Група мъже нападнаха празнуващи абитуриентски бал

Напрежение, протести и засилено полицейско присъствие в Кърнаре. Причината е масово сбиване снощи, в заведение в населеното място.Жителите на Кърнаре излизат за втори път на протест тази вечер. Водят с тях и децата.  Напрежението там ескалира, след около полунощ снощи група от около 20 мъже от ромски произход нападнаха с камъни и ножове празнуващи в местно заведение.

То било затворено за частно парти. Собственикът празнувал с гости абитуриентския бал на дъщеря си. Около полунощ трима пияни мъже от  махала дошли в ресторанта.

„Те влязоха вътре  и искаха бира да вземат. Просто аз им отказах, защото нямаше как да им дам бира, че ние си правим тържество и в един момент той ми вика ще ми дадеш и такъв нахален напрово скача. Тръгна той и излезе и взе да псува, взе да плюе по вратата”, обясни Георги Алексиев, собственик на заведението.

Пияни мъже потрошиха патрулка в Куклен (ВИДЕО)

 Минути по-късно пияният мъж се върнал с нож.  „Опитах се да го хвана, защото той посега към ножа. Ножът падна, откачи му се тук, наведе се и аз се наведох също и го затиснах. И в същото време някой ритна ножа”, обясни един от очевидците Димитър Божков.

Докато трае схватката, от махалата пристигнало подкрепление от още 20 мъже, с камъни, вили и брадви.Полицията е арестувала трима мъже. „Едно от лицата, които е задържано е с криминална проява това са кражби”, обясни директорът на ОД на МВР в Пловдив комисар Атанас Илков.

В махалата разказват,  че нападателите са трима братя, безработни. Досега не са били агресивни."Те не са такива момчета. То толкова години не са правили беля. Почнаха да пият и така стана кавгата", обясни Гено Неделчев, жител на махалата..

Петима остават в ареста след сблъсъците в Куклен

След сблъсъка, жители на селото тръгнаха на мирно шествие към ромската махала. Поискаха виновните за инцидента да бъдат изселени.Всичките къщи в махалата са незаконни. Цялата махала е незаконна”, обясни кметът на селото Боньо Бонев.

Махала остава под полицейска блокада. Протестите в селото продължават и утре. Местните възнамеряват недоволните да блокират пътя за София край Кърнаре.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.