Майкъл Коен смята наказанието за несправедливо

Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп - Майкъл Коен, влезе днес в затвора, за да излежи присъдата си от три години, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Коен смята наказанието за несправедливо. Той беше осъден миналия декември, след като призна, че е купил мълчанието на две предполагаеми бивши метреси на Тръмп по време на кандидат-президентската кампания през 2016 г., като това е станало в нарушение на изборните закони. Коен призна и че извършил данъчни измами и че е излъгал Конгреса. Той се надяваше на съкращаване на присъдата, защото съобщи на разследващите потенциално компрометиращи информации за Тръмп и неговите приближени, по-специално в рамките на разследването за руска намеса във вота. Прокурорите по делото обаче решиха да не променят присъдата.

"Дойче банк" предаде на прокурори документи за заемите на Тръмп

"Има още много неща за казване и бързам да настъпи денят, в който ще мога да споделя истината", заяви днес Коен пред журналисти, очакващи го да излезе от дома му на Парк Авеню в Манхатън и да се отправи към затвора Отисвил на около 100 километра северозападно от Ню Йорк. Там той влезе малко преди 16 ч. по Гринуич.

Коен е баща на две деца на около 20 години, син на оцелял от Холокоста и на медицинска сестра. Той е един от двамата приближени на Тръмп, които са сега в затвора. Другият е Пол Манафорт, бивш ръководител на предизборната кампания на Тръмп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.