Те са предприели масирана сухопътна атака срещу град Кфар Набодех и селището Ал Сахр

Сирийските правителствени войски, с подкрепа от въздушни удари, навлязоха още по-дълбоко в територии, контролирани досега от бунтовниците в централната провинция Хама, съобщи базираният във Великобритания  Сирийски център за наблюдение на човешките права, цитиран от БТА.

Според неправителствената организация силите на президента Башар ал Асад днес са предприели масирана сухопътна атака с подкрепа на военна авиация срещу контролирания от бунтовниците град Кфар Набодех и селището Ал Сахр в северната част на провинцията. Силите на режима са завзели голяма част от града, каза говорителят на центъра Рами Абдел Рахман пред ДПА.

Най-малко 11 загинали при взрив в Северозападна Сирия (ВИДЕО)

„Кфар Набодех е от стратегическо значение за правителствените сили, защото пълният контрол над него ще отреже главната снабдителна линия на опозицията между района около крепостта Ал Мадик в Хама и Хан Шейхун в провинция Идлиб”, посочи той. 

Говорител на подкрепяните от Турция бунтовници от Националния фронт за освобождение обаче отрече сирийските сили да са напреднали в селските райони на Хама.

Той каза по телефона за ДПА, че се водят боеве около село Ал Сахр и че бойците на опозицията са успели да спрат опитите на силите на режима за пробив. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.