Изгорели са машини за асфалтиране

Пожар в Бургас. Изгорели са машини за асфалтиране на фирма "Джи Пи груп". Огънят е повредил и контактната мрежа на градския транспорт. Най-вероятно става въпрос за умишлен палеж. Инцидентът е станал рано тази сутрин на бул. „Захари Стоянов”, който свързва най-големият бургаски квартал "Меден рудник" с центъра. Булевардът е в ремонт от 20 дни.

Пожарът е избухнал около 5 часа сутринта. Огнената стихия е унищожила два валяка и е засегнала трета машина на фирма "Джи пи груп".

„То се вижда, то има охрана. Смятам, че е умишлен палежът", коментира Иван Христов, представител фирмата подизпълнител.

По неофициална информация скъпата техника е  пламнала, след като е залята с бензин. Пожарът тази сутрин е унищожил голяма част от контактната мрежа на тролейбусния транспорт. Веднага след инцидента започна спешно възстановяване на мрежата.То ще продължи обаче най-малко 5 дни.

Щетите са за над 10 хиляди лева. Въпреки, че преди началото на ремонта на булеварда, трасето на тролейбусните линии е променено и няма да пречи на придвижването, аварията създава опасност за преминаващите автомобили.

Жена е загинала при пожар в дома си в София

„Като първата част от организацията ни в момента е да направим обезопасяване за движението, тъй като от тук минават автомобили по посока "Горно езерово", а виждате, че контактната мрежа виси”, обясни пред NOVA Николай Петров от Общинска фирма за градски транспорт „Бургасбус”.

Пожарът ще забави ремонтните дейности, което ще създаде допълнително напрежение за шофьорите, които от 20 дни използват само едното платно за връзка между центъра и квартал "Меден рудник".

„В събота и неделя имаше организация, за да може да се асфалтира. Не знам с организацията какво ще стане”, коментира Илиян Желев от фирмата подизпълнител. 

Снимки: Цеца Алексова, NOVA

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.