Предположенията са, че извършител е бившият партньор на убитата

Разследването на убийството в Костенец продължава. 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние, близо до дома й. Засега предположенията са, че извършител е бившият й партньор - Стоян Зайков на 43 години. Полицията го издирва от петък.

Жертвата и вероятният убиец не живеели заедно от 2 години. Пред свои близки Милена споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него. До този момент няма информация за подавани жалби в полицията.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА МЛАДА ЖЕНА: Костенец под полицейска блокада (ВИДЕО)

Заподозреният е криминално проявен с обвинения за кражби и увреждане на чужда собственост. Засилено е полицейското присъствие в града. Използва се цялата наличната техника на полицията, има идея за облитане на района с хеликоптер и дрон.

Според началника на Районното управление в Костенец - главен инспектор Петър Ценев, не е изключено извършителят да се намира все още на територията на града.

Заподозреният Стоян Зайков е лежал в затвора заради кражби и хулигански прояви. Хората в Костенец казват, че през последните години не е създавал проблеми. Според сестрата на жертвата се изключва възможността да става въпрос за любовен триъгълник. По думите й убийството е предварително планирано. В петък сутринта детето им разбира, че баща му не се е прибрал. Тогава решава да отиде до дома на майка си. Намира следи от кръв в едната стая, но не и жената. Тялото е открито малко по-късно на улицата в близост до дома им, на поляна. Детето е живяло с баща си в къщатата на бащата на заподозрения. 

В Костенец убийството е основна тема на разговори между хората. Някои са притеснени от случката, други търсят обяснение за постъпката на Стоян.

„Ще създадем организация, за да няма напрежение в града. Органите на реда следят ситуацията. С  полицията си съдействаме много добре и държим връзка с началника на районното управление”, заяви кметът на града Радостин Радев.

От полицията молят всеки, който има информация за издирвания, да сигнализира в най-близкото управление на МВР.

Репортери: Таня Иванова, Владислава Тричкова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.