Обходен е целия регион

Второ денонощие без следа от мъжа, заподозрян за убийството на 38-годишна жена в Костенец. През целия ден полицаи и жандармерия търсят Стоян Зайков по суша и въздух.

Претърсваха се адреси, които може да са свързани със Стоян Зайков. Обхождаха се и райони в планината край Костенец – лагери, землища, изоставени постройки. Хеликоптери също са обходили района. Полицията е получила 6 сигнала за Стоян. Всички те са проверени.

Органите на реда стигнаха и до имот в село Горна Василица. Знае се, че заподозреният е имал такива наследствени имоти. Близките му не са го виждали скоро. Изненадани са от постъпката му.

Стоян е племенник на бай Стефан, който разказа: „Притесняваме се, понеже майка му е на мойта жена на сестра дъщеря. Не е приятно. Ние сме потресени. Не съм го виждал, откак почина балдъзата”, обясни той. Стоян се е разделил с жена си преди около две години. 

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА МЛАДА ЖЕНА: Костенец под полицейска блокада (ВИДЕО)

В Костенец убийството е основна тема на разговори между хората. Някои са притеснени, други търсят обяснение за постъпката на Стоян.

Според негова съгражданка той от малък си е по-нападателен, по лош. Кметът на града и полицията работят заедно в издирването на заподозрения за убийството. „С органите си съдействаме много добре, държим връзка с началника на районното управление”, обясни кметът на града Радостин Радев.

А от полицията информират, че в издирването се използва целият технически ресурс, с който МВР разполага.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.