Окончателният избор на локация за завода се очакваше в края на март

Фолксваген отложи решението си за избор на страна, в която ще изгради новия си завод в югоизточна Европа.

Компанията започва конкретни преговори за новите мощности с потенциалните локации - пише в официално съобщение след срещата на надзорния и управителен съвет на автомобилния гигант. Страната ние е сочена като възможен вариант, наред с Турция, Румъния и Сърбия. Планът е в предприятието да се произвеждат автомобили от марката Шкода.

Двама президенти в спор заради бъдеща голяма инвестиция в България

Окончателният избор на локация за завода се очакваше в края на март. В последствие изборът беше отложен. Сега вероятно решението ще бъде взето през октомври на следващото заседание на борда, посочват анализатори.

„България има готовност да произвежда автомобили - т.е. работниците в България и бизнесът в България стигнаха до ниво, когато могат да правят цели автомобили”, каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му ще чуем решението на стратегическия инвеститор от самия инвеститор. „Много хора казват, че трябва да има тишина - не е проблемът за тишината в България, тука нека да си говорим. Проблемът отива там, където е инвеститорът. Затова колкото по-малко говорим - скоро ще разберем дали България е в тази листа”, добави Караниколов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.