Представители на общинските земеделски служби започват още в петък обследвания на пораженията

По разпореждане на министър Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загора, съобщиха от земеделското министерство.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Представители на общинските земеделски служби започват още в петък обследвания на пораженията. Те ще имат задача да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат изплатени в най-кратки срокове обезщетения. В петък засегнатите населени места ще бъдат посетени от директора на Областна дирекция Земеделие-Пловдив и директора на Областна дирекция Земеделие-Сливен. За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване на заявления за обезщетение до кмета на населеното място. 

Градушка с размер на орех падна в Централна България (ВИДЕО+СНИМКИ)

От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитавана територия. От Агенцията припомнят, че не се извършват противоградови действия и над населени места.

До края на месеца се очаква да стартира дейността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора-„Тъжа”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес