На церемонията ще чуем 10 нови песни

Тази година Европейската столица на културата Пловдив е домакин на церемонията по раздаването на Годишните музикални награди на БГ Радио. Водещи на събитието са Поли Генова и Рафи Бохосян.

Сред номинираните певци, които ще чакат решението на слушателите, е Миро. На сцената той ще се качи заедно с Койна Русева.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

„Българската песен е, ще, и ще бъде най-важният елемент от българската култура, защото народната музика е това, което ни съхрани като българи, заедно с християнската вяра”, заяви певецът Миро.

„Умирам от нерви, защото трябва да застана до Миро на сцената и да пея. Стискам си палци и аз”, сподели Койна Русева.

Номинации има общо в 9 категории. Тази вечер по време на церемонията за първи път ще чуем 10 нови български песни.

Раздават Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2019 (ВИДЕО)

„Имена като Ицо Хазарта, който от 2006 г. не е бил на сцената на Годишните музикални награди на БГ радио. Руши също ще представи нова песен”, каза изпълнителният директор на БГ Радио Николай Янчовичин.

Нова песен ще представи и Дара. „Нямам търпение да покажа новия ми проект на публиката. Чакаме да дойде моментът, в който да излезем на сцената. Подготвяме го това нещо от две седмици и половина”, поясни тя.

Специалната награда БГ вдъхновител на името на Ана Мария Тонкова тази година ще бъде връчена на едни от най-известните пловдивчани -  братя Аргирови, които се завръщат на българската музикална сцена.

„Една много специална награда, която се връчва от екипа на БГ Радио в знак на признателност за голямата работа и творчество, което са направили братята през годините”, заяви изпълнителният директор на БГ Радио Николай Янчовичин.

И тази година финалистите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на БГ Радио.

Може да гледате церемонията по награждаването в неделя в 22:40 по NOVA! 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.