Според него посещението на генералния директор на ЮНЕСКО е признание за духовността на България

Няма по-добра дата от 24 май за посещение на един генерален директор на ЮНЕСКО. Това заяви държавният глава Румен Радев при официалните си слова към генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, съобщава БГНЕС.

Радев: ЕС се нуждае от по-ефективни механизми за реакция на общите предизвикателства

Радев подчерта, че е бил сред първите президенти, провели среща с нея при избирането й на поста. Според него посещението на генералния директор на ЮНЕСКО е признание за духовността на България. „Както е известно, духовността и просветата са свети неща за българина“, отбеляза президентът.

Генералният директор на Организацията на ООН за образование, наука и култура Одри Азуле пристигна у нас по повод 24 май, след като бе поканена от Румен Радев. Тя ще остане тук два дни - на 23 и 24 май, за да чества Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, отдавайки уважение към приноса на страната ни за развитието на световната култура. В рамките на официалното ѝ посещение ще бъдат обсъдени и перспективите за последващо разширяване на сътрудничеството между България и ЮНЕСКО в областта на образованието, науката и опазването на културното наследство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес