Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

Секциите вече очакват изборния ден. В някои от тях бюлетините вече пристигнаха.

В столичното 132-во училище членовете на Секционните избирателни комисии посрещат бюлетините и останалите изборни материали. Всичко се случва под стриктното наблюдение на МВР.

Първата стъпка от предвижването на материалите за изборния ден започва от общините, които имат отговорността да натоварят бюлетините и заедно с бусчета да ги закарат до избирателните секции. Бюлетините си имат номера, кашоните с цялата документация – също.

БАЛОВЕ И ИЗБОРИ: Отпада забраната за употреба на алкохол

„Всяка една бюлетина, която ние сме получили е със съответен идентификационен номер, няма как да бъде дублирана. Към всяка секция, в протоколите се описват – от кой до кой номер съответно получават бюлетини. С подаване на бюлетината се откъсва долния ъгъл, който съответно е този идентификационен номер, който е същият и горе на бюлетината. Това категорично може да гарантира сигурността на вота”, заяви Павлета Пеловска, зам.-кмет на район „Изгрев”, София.

До ранния следобед днес бюлетините и изборните материали трябва да пристигнат във всички секции и те да бъдат запечатани. След запечатването на секциите пред тях могат да бъдат само полицаите, които до утре през целия изборен ден ще наблюдават цялата процедура.

Възможно е изборният ден и гласуването да объркат плановете на абитуриентите, защото те няма да имат право да се събират в дворовете на училищата си, ако са планирали баловете си днес и утре.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота.