Стената ще се построи с дарения в размер на повече от 22 млн. долара

Поддръжници на Тръмп започнаха строежа на първата финансирана с лични дарения гранична стена между САЩ и Мексико след кампания за финансиране в социалните медии, съобщава БГНЕС.

Военният ветеран Брайън Колфаж публикува снимка от строежа на стоманената ограда в щата Ню Мексико. Той каза, че стената ще се построи с дарения в размер на повече от 22 млн. долара. Сумата е набрана чрез онлайн кампания през миналата година.

ПЪРВО ВЕТО: Тръмп се изправи срещу съпартийците си заради стената по границата

Събирането на средства стартира, след като Конгресът на САЩ отхвърли финансирането за изграждане на гранична стена между САЩ и Мексико – едно от предизборните обещания на президента Доналд Тръмп.

Тръмп наложи вето на резолюцията за границата с Мексико

Колфаж е ветеран от американските военновъздушни сили. "Ние правим история! Това е първата държавна гранична стена, финансирана от доброволни дарения!“, написа Колфаж в Twitter.
 
 

Бариерата се изгражда чрез неговата нестопанска организация „WeBuildtheWall“, която беше създадена след организирането на кампанията „GoFundMe“ през декември под мотото „Хората ще финансират стената“. Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън е председател на консултативния съвет на фондацията „WeBuildtheWall“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.