В понеделник вечер американският президент присъства на вечеря с кралица Елизабет Втора

Във втория ден от визитата си във Великобритания американският президент Доналд Тръмп ще разговаря с премиера Тереза Мей. Двамата ще бъдат домакини на кръгла маса с британски и американски компании. 

Във вторник ще се проведат и големи протести срещу Тръмп в няколко британски града, включително и на лондонския площад "Трафалгар". 

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА СЕМЕЙСТВО ТРЪМП В ЛОНДОН ВИЖТЕ ТУК

В понеделник вечер, по време на банкета в Бъкингамския дворец, американският президент похвали вечното приятелство между САЩ и Обединеното кралство.

"Тази вечер празнуваме съюз, който допринесе за сигурността и просперитета на двата ни народа. Съюз, който съществува от десетилетия и който, вярвам, ще устои още много години. Дами и господа, нега вдигнем тост в чест на президента и г-жа Тръмп, в чест на трайното приятелство между двете ни нации и за здравето, просперитета и щастието на народа на САЩ", каза кралица Елизабет Втора в речта, произнесена на събитието.

Кралица Елизабет Втора посрещна Тръмп и Мелания

"Ваше Величество, за Мелания и за мен е дълбока чест, че сме ваши гости за тази историческа държавна визита. Благодаря за топлото посрещане, за хубавото време, за любезното гостоприемство и за близо седемте десетилетия на ценно приятелство със САЩ", заяви от своя страна Доналд Тръмп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.