Президентът завършва посещението си в Санкт Петербург

Последен ден от посещението на президента Румен Радев в Санкт Петербург. Днес там приключва Международния икономически форум, в рамките на който българският държавен глава се срещна с руския си колега Владимир Путин.

В рамките на форума президентът разговаря с руския си колега Владимир Путин, а вчера към тях се присъедини и китайският държавен глава  Си Цзинпин за президентския дискусионен панел. Темата за газа отново беше основна в разговорите между Радев и Путин. Руският президент постави под въпрос суверинитета на България от Европейския съюз заради спирането на "Южен поток".

Румен Радев и Владимир Путин в спор за енергийния суверенитет на България

Радев пък отговори, че проектът е европейски и затова решението е било общо. Българският президент отново настоя за по-евтин газ към България. Владимир Путин обясни, че цената на газа е обвързана с цената на петрола и това било закономерно, но руската страна била отворена за дискусии по въпроса.

Посещението на българската делегация днес завършва с обиколка на Ермитажа и на Петерховския дворцов комплекс в Санкт Петербург.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.