Българският футболист за пътя до Олд Трафърд и обратно

Тази събота в “Ничия земя” Елена Чопакова продължава разговорът с един от най-успелите българи, чийто голове години наред носеха щастие в българските домове, в които телевизорите рядко са показвали добри новини и поводи за гордост.

Димитър Бербатов е един талантлив, упорит и много трудолюбив българин, който се е борил да оцелее и успее – като всеки българин в чужбина. Той е една единица в малката симпатична и оптимистична статистика за българи, които се връщат да живеят в България – не принудени от обстоятелствата, а защото наистина виждат бъдещето си тук – бъдещето си на баща, съпруг, човек и професионалист.

"Ничия земя": Не интервю, а разговор - с Димитър Бербатов

“Преди да си кажете “лесно му е на него”, спомнете си какво му е било в началото. Това, което го отличава от повечето от нас е, че не вижда всичко в сиво. Основен белег на умният човек е способността да проявява самоирония, каквато Бербатов без съмнение притежава. Съветите му са прости, но много трудни за изпълнение, но пък са плод на практика, а не на теория. Не всеки ще стигне до  своя “Олд трафърд”, но пътят до успеха е не по-малко важен и забавен. Този път изглежда като клише – зад кулисите има труд, безсъние, сълзи и жертви, а на сцената – вдигнати купи и купища обич от феновете. Бербатов дава нова дефиниция на амбицията – и тя е самоусъвършенстване дори след като слезеш от стълбата на победител. Защото добрият спортист не винаги е добър човек.”

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.