До инцидента се е стигнало по време на мюсюлмански уличен фестивал

Граждани се събраха на протест в източногерманския град Кемниц вчера - ден след предполагаемо нападение на сириец срещу германец. Местната полиция съобщи, че разследва случая.

Според демонстрантите при конфликт в събота 18-годишен сириец е ранил с нож в ръката 41-годишен германец. До инцидента се стигнало по време на мюсюлмански уличен фестивал в центъра на Кемниц. По същото време местната група "Про Кемниц" организирала контрадемонстрация около барбекю.

На видеозапис на събитията от събота се вижда как хора пекат свинско месо, като някои от тях скандират "това е нашият град". 

Групата "Про Кемниц" заяви в социалните мрежи, че раненият е бил един от техните съмишленици. Във вчерашния протест участваха около 50 души. 66 полицаи гарантираха реда и няма данни да се е стигнало до насилие.

Петима германци бяха ранени при размирици в бежански лагер

Миналата година Кемниц, на около 200 км южно от Берлин, стана сцена на размирци, припомня БТА. Те бяха предизвикани от смъртта на германец, за когото се смята, че е бил намушкан с нож от сириец. Процесът срещу обвиняемия в момента се води в съседния град Дрезден.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.