Момчето е със счупена ключица и няколко по-леки наранявания

Подобрява се състоянието на 5-годишното дете, което пострада на футболно игрище в Пазарджик. Момченцето беше ударено от тежка метална врата в Спортното училище в града. Детето е било заедно с майка си. Прието е в хирургично отделение на местната болница с травми по главата и счупена ключица.

"Състоянието на детето е по-добре, но е много изплашен. Преживял е голям шок. Не мога да опиша какво изживях. Двама мъже ми помогнаха, за да вдигна вратата и да доведа детето в болницата", каза майката на детето Миглена Милчева.

Метална врата падна и рани дете в училищен двор в Пазарджик (ВИДЕО)

Според нея вратата е полу-отворена, като има място, откъдето да се мине. "Не е възможно на място като Спортно училище да има подобно съоръжение и защо е нужно да се случи нещо, за да се предприемат мерки", пита майката.

Тя не може да си обясни причината защо тази голяма врата падна. "Не е направена както трябва или е стара, изгнила. Недопустимо е", каза още тя.

Според нея и в учебно време вратата може да падне върху децата. "Не е гарантирано, защото от спортните паралелки играят на игрището. Ние минахме и тя падна, а ако беше паднала върху цял клас? Пак щеше да има жертви", добави майката на потърпевшото дете. И допълни, че ще си търси правата в институциите.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.