Освен рицар на думите, музиката е и начин на живот за Лило

Лило Петров е рицар на думите, завършил драматургия. Внук е на писателя Димитър Димов и син на неговата дъщеря Теодора Димова. Лило е и дете на музиката. Макар и все по-рядко, той работи като диджей и вероятно сте го срещали, ако сте поклонници на нощния живот на столицата.

Вече потънал в необичайната за юни жега, Лило отговаря на въпроса как би се представил сам, ако разполага с две думи. "Търсач на истината", каза той пред камерата на "Събуди се".

Първо бягал от писането, после спрял. Оттогава държи съзнанието си будно за всеки сюжет, който би могъл да събуди в текст. "В един момент се предадох на изкуствената съпротива към писането и започнах да пиша", каза още Лило.

Наскоро печели награда от конкурса на Нов български университет за нова пиеса на тема "Тайните". Конкурсът е част от "Календар на културните събития" на Столична община. Печели го с текст, който разказва за досиетата и Държавна сигурност - пиесата "Добролюб". "Много навреме дойде за мен, защото вече бях захванал да пиша текста на тази пиеса, която е свързана с изгарянето на досиетата от Държавна сигурност", заяви Петров. И допълни, че непосредствената причина, заради която е започнал да пише текста, е защо бягаме от България или защо оставаме в страната ни.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook