Тя обяви решението си на проведения в неделя конгрес

Напрежение в БСП, след като Корнелия Нинова оттегли оставката си от лидерския пост. На конгреса в неделя тя обяви, че остава, за да се бори със задкулисието, а днес от вътрешната опозиция в левицата поставиха под въпрос аргументите й. В партийния спор на червените се намеси и премиерът Бойко Борисов.

Нинова обясни действията си с факта, че искала да защити интересите на партията. От вътрешната опозиция обаче видяха друго.

„Вчера не се състоя нормално заседание. Продължава соченето на врага с партиен билет, измислят се митични плашила. Чухте за митични бизнесмени, които са купували делегати и е хубаво, когато има такива твърдения, за да не изглеждат те като селски клюки, да се казват имена”, заяви депутатът от БСП Михаил Миков.

На Конгрес на БСП: Корнелия Нинова оттегли оставката си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според други социалисти именно вътрешната опозиция създава напрежение. „Напрежението се създава с една единствена цел – да се „махне главата” на Нинова”, смята депутатът от БСП Весела Лечева.

„Избегнахме доста остър сблъсък. Един избор разделя партията, което в малкото време до изборите едва ли щяхме да можем да санираме щетите”, смята Калоян Паргов.

От своя страна Миков заяви , че очаква изборите в София да бъда спечелени от Паргов. „Щом розовите очила са по-добре от критиките, може би ние мераклиите трябва да замълчим”, каза още Миков.

Междувременно в спора на червените се намесиха и представители на властта.

„Те даже една оставка не могат да подадат там… Не е интересно”, заяви премиерът Бойко Борисов.

От социалните мрежи Корнелия Нинова отвърна, че по-скоро управляващите не можели да вземат като хората една оставка на “Позитано”.

Депутат от БСП: Нинова трябва да оттегли оставката си на Конгреса

„Няма по-сигурен атестат за добрата форма на БСП от коментарите на управляващите. В тях усещаме горчивина и раздразнение. Това означава, че към нас гледат като към основен опонент и няма да бъдат разочаровани”, смята Крум Зарков от БСП.

„Големият въпрос е за перспективата пред БСП. Може ли партията да постигне онази енергия, за да бъде алтернатива на ГЕРБ”, каза още Миков.

Какви ще са следващите ходове на вътрешната опозиция в БСП и дали напрежението в левицата ще ескалира отново тепърва ще се стане ясно. Междувременно Корнелия Нинова благодари във Facebook на социалистите, които са я подкрепили. Тя коментира, че въпросът в понеделник „не бил за главата на един председател, а за морала в политиката”. И обеща, че ще поднови усилията си за постигане на по-добри резултати на изборите през есента.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.