Веселина представя книга за живота му

Дъщерята на Кирил Господинов - с книга за живота на големия актьор. Изданието е част от проекта „Баш Майсторът завинаги”.

„В тази книга съм се опитала да пресъздам случки как е възприемал ролите си във филмите. Благодарение на огромната ми връзка с баща ми, аз успях да направя една изложба. С помощта  на основателя на ретро музея във Варна, се направи восъчна фигура на баща ми”, разказа дъщерята на Кирил Господинов – Веселина в разговор с Ива Софиянска-Божкова. На името на големия актьор е кръстено и читалище.

„Той беше изключително свободолюбив човек, който страшно много обича морето, земята, Добруджа, рода си, майка си - истински българин”, споделя тя. Разказва, че баща й е държал най-много да бъде честна, да не лъже и да бъде добър човек.

Той беше един много тъжен човек. Мъчно му беше на баща ми, защото баба ми си отиде много рано, болна от диабет. Мъчно му беше, защото никога не е имал финансови възможности. Мъчно му беше, че не може да бъде с приятелите си и да прави пиесите, които искат, защото нямат пари. Мъчно му беше, че го осакатиха и не можеше да върви. Имаше една неуспешна операция на крака и в последните 5-6 години не можеше да върви въобще. Беше му унизително и обидно, че при толкова изиграни роли, живееше в мизерия. Никога не отиде обаче да се моли нито за пенсия, нито за пари”, спомня си Веселина.  

Целия разговор вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.