Обект на обсъждане ще бъде споразумението за денуклеаризация, постигнато между двете страни миналата година

Вашингтон е готов за конструктивни преговори с Пхенян за следващи стъпки по споразумението за денуклеаризация, постигнато между двете страни миналата година. Това съобщи специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън, предаде БТА.

Южнокорейското министерство на външните работи съобщи, че Бигън е казал това на среща с южнокорейския си колега И До-хун. По думите му САЩ искат да постигнат "едновременен и успореден" напредък по споразумението, договорено между президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Мен-ун миналата година в Сингапур. 

Ким Чен-ун: Получих "чудесно" писмо от президента Тръмп

През февруари във Виетнам Тръмп и Ким не изгладиха разногласията си по плана на САЩ Северна Корея да се откаже от ядрения си арсенал в замяна на облекчаване на международните санкции. 

Срещата на американския и южнокорейския специален пратеник за Северна Корея се проведе преди предстоящото в края на тази седмица посещение на Тръмп в Южна Корея. Американският президент ще разговаря с южнокорейския си колега Мун Дже-ин, като се очаква двамата да обсъдят как да бъде възобновен изпадналият в застой диалог с комунистическия Север. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.