Георги Михайлов е обвинен в безстопанственост, открити са доказателства и за извършено от него данъчно престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров за втори поиска от Народното събрание разрешение за започване на разследване срещу народния представител от БСП Георги Михайлов за извършено от него данъчно престъпление, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В края на миналата година Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на Михайлов за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на "СБАЛХ" ЕАД. От това били нанесени щети на предприятието за 164 106 лв. Михайлов сам е дал съгласие да бъде разследван и на 26 юни беше обвинен в безстопанственост и му бе наложена парична гаранция в размер на 15 000 лв.

В хода на разследването, възложено на НСлС, са събрани и доказателства за извършено от Михайлов данъчно престъпление, достатъчни за второ обвинение. Поради тази причина главният прокурор сезира повторно НС с искане за снемане имунитета на народния представител.

„Установили сме, че болницата е била презапасена по документи с медикамент. Имаме сериозни съмнения за това, че част от медицинските препарати, които са били плащани, не са постъпвали в болницата и не са прилагани на болни лица. Такива съмнения имаме и за „Миосет” -  фактуриран е, но не е постъпил в аптеката. За този етап сме установили само това деяние, само за този медицински препарат, щета за болничното заведение е в  размер на 164 хил. лв.”, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си