Пренасяме ви в свят, изпълнен с красива и пленителна музика

Тази събота Ива Софиянска-Божкова ни среща с един от най-успешните ни диригенти, прославил България в цял свят - Максим Ешкенази. Човекът, който вестник „Лос Анжелис Таймс” нарече „харизматичен и вълнуващ”.

"Искам хората да си представят най-вече музиката, която дирижирам и създавам. Всичко започна от бременността на майка ми, баща ми е музикант. Музикално семейство сме, но с плюсовете и минусите си", каза Ешкенази пред камерата на "Събуди се" за това какво иска да си представят хората за него. И допълни, че дори да се е занимавал с производство и дизайн на дронове в Китай, винаги музиката е заемала първо място в живота му.

Максим Ешкенази – за предстоящия концерт „Рапсодия в синьо“

"Готвя се за 10 юли в двореца "Враня", когато ще имам концерт със Софийската филхармония. Винаги е вълнуващо, когато дирижирам музиканти, защото всеки оркестър е различна машина и трябва да внимаваш", каза още диригентът.

Ешкенази си спомня за най-вълнуващата сцена, на която е бил. "Имах един концерт на една сцена на открито между едни скали в Колорадо с един американски цигулар. Беше много вълнуващо, но скалите правиха една перфектна акустика под звездите", заяви той.

Целия разговор с Максим Ешкенази гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.