Запознайте се с една "доволно, откачена идея"

Една история за малко смелост, лудост и приключенско отношение към живота, но става дума не за обикаляне на света на стоп, а за бизнес и за много пари, налети в една абсолютно луда идея. Става дума за баща и син. 59-годишният Коста Петров е бил цял живот инженер, а 33-годишният му син - юрист.

Двамата сменят белите ризи с бели потници и се захващат с бизнес със стриди на морето. Вдъхновили се от телевизията и решават, че и у нас това може да се случи. Тяхната ферма за стриди е четвърта в Черно море и първа за България.

Техните близки и по-далечните им хора са били скептично настроени към бизнеса им в началото, но впоследствие нещата се променят.

Какво не знаем за морските храни?

"Не ми е на сърце да се занимавам с Право. Изключително изненадан съм от сегашната си работа, въпреки разнообразните си хобита. Отлично се чувствам, когато има буря", каза 33-годишният Петър, обяснявайки защо е решил да отглежда стриди.

"Инженер бях преди стридите. Монтирах заводите за хранително-вкусовата промишленост. 30 години отминаха като едно дихание. Наситих се на авантюри и се запитах дали ще завърша така живота си", каза още 59-годишният му баща Петър.

Целия разговор с Коста и Петър гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.