След инцидент с крадено такси

Екшън като на филм във Враца. Трима непълнолетни престъпници избягали от затвора в града, след което откраднали такси. На остър завой, обаче колата се преобърнала в канавката. Последвала гонка с полицията през нивите.

Трима непълнолетни избягаха от поправителния дом във Враца

„Колата ми е открадната нощес от затворници и ето в ето това състояние я намирам”. Това са първите думи на собственичката на таксиметровия автомобил Петя Петкова, след като разбира, че колата е използвана от престъпниците.

Към 4 часа тази сутрин тримата непълнолетни успели да се качат на покрива на поправителния дом във Враца, след което успели да скочат през оградата

Тръгнали пеш през града и в един от кварталите откраднали паркирания таксиметров автомобил. „Брат ми се е прибрал към 5 часа и я не е имало”, сподели още Петкова.

Зад волана седнал единият от непълнолетните престъпници и тримата потеглили към Плевен. На остър завой край село Баница, обаче, шофьорът не се справил с управлението и колата се обърнала в канавката. „Беше по таван и викнаха багер да я обърнат, за да вземат отпечатъци”, разказа още собственичката на таксиметровата компания, чиито автомобил е откраднат.

Тримата младежи успели да се измъкнат от колата и тръгнали пеш през нивите към Плевен. След задействане на охранителните власти към затвора и полицията бегълците били заловени близо до Бяла Слатина.

Единият от младежите трябвало да лежи още 2 месеца, другият – 10, а третият бил с много по-дълга присъда, тъй като въпреки възрастта си е бил осъден за убийство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.