Той даде откровено интервю пред Ива Софиянска - Божкова

„Много съм се отъждествил с инструмента, на който свиря. Искам хората, като го чуят да знаят, че аз съм тромбонистът”. Това споделя в откровено интервю пред Ива Софиянска – Божкова за предаването "Събуди се" внукът на легендарния композитор Йосиф Цанков, Велислав Стоянов.

Той е категоричен, че именно свиренето на различна музика крепи живота му. „Участвам в безкрайно много проекти, които са създадени музикантски от моя кум, възможно най-добър приятел и пример, който следвам в живота – Мишо Йосифов”, обясни още Стоянов.

„НЕПРЕХОДНИ ИСТОРИИ”: Петър Увалиев - хем немил, хем драг (ВИДЕО)

Популярният тромбонист сподели и как е започнал да се занимава с музика. „Аз свирех на пиано, но не много добре. Дойде пубертетът. В 7.клас майка ми се обади на бащата на Ангел Заберски, за да спасява положението. Заведоха ме при проф. Момчилов. Тогава за първи път усетих тази супер енергия на комбинацията от духови ударни инструменти, която ме зариби. Професорът ми каза, че имам дълги ръце и бих могъл да свиря на тромбон. След това ме приеха в музикалното училище”, разказа още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.