Те обикаляли от къща на къща и предлагали преференциални цени

В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от няколко села в Пазарджишко. Двама мъже, представящи се за търговци на дърва, ужилиха пенсионери, задигайки голяма част от спестяванията им.

Измамниците обикаляли от къща на къща и предлагали евтина дървесина за огрев. Условието да получат стоката на преференциална цена било пенсионерите да им дадат като капаро половината от сумата.

Нова измама: Продават опасна козметика в сайтове - фантоми

„Предложиха ми евтини дърва - за 50 лв./куб, което е с 40 лв. по-евтино от миналата година. Бяха много убедителни, дори се обаждаха на горския, уж да говорят с него”, разказа Светла Вълкова.

„Аз очаквах, че са от нашите работници, които работят в гората и затова им дадох пари. После се усъмних, след като им предадох сумата от 260 лв. Не докараха дървата и аз задействах приятел, направихме им постановка и след това се обадих в полицията”, сподели Георги Дургов.

28-годишна жена даде 22 000 лв. на "ало" измамници

Мнимите търговци обаче се оказали по-бързи от униформените. При опит да бъдат задържани единият накарал полицаите да го гонят километри, а другият се укрил, но вече е задържан.

„В районното управление е получен сигнал за измамници и е установено, че един от извършителите е тръгнал в посока гр. Септември. Веднага изпратихме автопатрул. Гонитбата с един от извършителите продължи близо час. Другият беше задържан на следващия ден”, коментира ст. инспектор Борислав Биволарски. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.