Даяна е съвременно момиче, което обитава миналото и настоящето

Даяна е съвременно момиче, което обитава миналото и настоящето. Тя е на 27 години, но е изключително удовлетворена и балансирана от това, с което се занимава - да тъче на стан. Учи докторантура, прави дрехи, тъкани, черги, килими от естествени материали и платове.

Опитва се да ги продаде във Facebook, въпреки че дейността ѝ е още в изначален опит. Даяна осъзнава, че животът тече много бързо, а при нея всичко се случва много бавно. От художествената академия стига до стана, благодарение на любовта ѝ от пръв поглед към професията. Трудностите ѝ по пътя не я спират от избрания път.

„Да хванеш гората”: От „Мултигруп” до овощните градини

"От малка се интересувам от природните, естествените неща и от изкуството. Реших да кандидаствам в художествената академия, а когато започнахме да тъчем на стан, разбрах, че е моето нещо", каза Даяна.

От съвсем скоро има и своя работилница. "Всички дрехи са направени от естествени материи. До известна степен мога да се издържам от работата, както и с докторантурата ми. В чужбина хората са отворени към ръчните тъкани, а имам поръчки и в България", каза още 27-годишното момиче.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.