Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса, но ще има и валежи

Синоптиците казват, че започва гореща неделя, с температури на места над 35 градуса. "Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса. По Черноморското крайбрежие те ще останат по-ниски градусите, а в планините ще е по-прохладно времето. Няма вероятност температурите да стигнат до 40 градуса". Това каза в ефира на "Събуди се" Анастасия Стойчева от НИМХ за това какво време ни очаква в следващите дни.

Опасни жеги почти в цялата страна

Стойчева обясни, че заради Средиземноморския циклон, се очакват и валежи. "В следобедните часове се очертава купесто дъждовна облачност над планините и планинските райони на Западна България, а по-късно през деня във Видинско и Врачанско очакваме гръмотевични бури", каза още тя.

Стойчева допълни, че ще започнем седмицата с по-ниски температури, които ще се усетят в северозападната половина от страната.

По думите ѝ след захлаждането в началото на месеца ще имаме повишение на температурите. "Към четвъртък-петък ще имаме високи температури, но се очакват към уикенда и интензивни валежи. Това вече ще доведе до по-малко нестабилно време", заяви Анастасия Стойчева.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.