Единственият плаващ музей у нас и на Балканите се нуждае от някой, който да държи здраво управлението

Търси се капитан на кораба "Радецки". Единственият плаващ музей у нас и на Балканите се нуждае от някой, който да държи здраво управлението, да има подобаващ стаж и да вдъхва респект сред хилядите посетители.

Да си капитан на кораб "Радецки" е голяма отговорност, според поредните посетители на плаващия музей. По документи той трябва да притежава необходимата квалификация и да има плавателен стаж по река Дунав.

Правителството отпуска 437 000 лева за ремонт на кораба "Радецки"

"Хората, които ще кандидатстват при нас и имат желание да работят при нас, трябва да са наясно със спецификата на кораб-музей "Радецки". Той е категоризиран в качеството си на пътнически кораб. Капитанът, който ще дойде при нас би било добре да бъде с един респектиращ вид и да бъде готов да работи с многото посетители на кораб "Радецки", каза пред камерата на "Събуди се" директорът на кораб-музей "Радецки" - Козлодуй - Людмила Дамянова.

От близо година корабът стои на котва и не плава. Това е така, защото не е минал преглед, който се прави на всеки пет години. Крайният срок за подаване на документи е 19 август, след това предстои избор на изпълнител. Новият капитан най-вероятно ще осъществи първото плаване през пролетта на следващата година. Той ще бъде на смяна през втората половина на всеки месец, заедно с механик и моряк.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.