На тях се вижда как крадците влизат в обекта и завързват продавачката със свински опашки

Брутален обир на заложна къща в Бургас. На кадри от охранителна камера, предоставени специално на NOVA, се вижда как двама крадци нападат и повалят на земята 30-годишната продавачка. Въпреки съпротивата й престъпниците успяват да оберат заложната къща.

Двамата млади мъже със шапки и слънчеви очила влизат като клиенти в заложната къща в бургаският квартал „Меден рудник”. Желанието им е да видят пръстен на една от витрините. Служителката предоставя бижуто и тогава я нападат.

Нападателите връзват ръцете и краката на младата жена със свински опашки и започват да прибират златни бижута от витрините. По данни от полицията откраднатите накити са около 300 грама.

Обраха заложна къща в Бургас

Отвън никой не е видял бруталното нападение. „След като излязохме да запалим една цигара и видяхме патрулка, тогава забелязахме и отчетохме, че нещо става”, казва Виолета- фризьорка.

Цялото действие се разиграва в рамките на около 5-6 минути. Влязъл случайно клиент в заложната къща прогонва нападателите.

От записа става ясно, че нападателите говорят на руски език, но от полицията все още ги издирват. 

„Ще оставя без коментар отново, като ви призова да бъдем максимално лаконични от гледна точка на продължаващото разследване и неподаването на информация не е с идеята да не задоволим обществения интерес, който безспорно е голям към случая. Отново по отношение на това, да не попречим на полицейските действия, които и към момента продължават”, коментира Цветелина Рандева - говорител ОД на МВР-Бургас.

От фирмата собственик на заложната къща призовават всеки, който разпознае нападателите или има някаква информация за тях, да се свърже компанията или с представители на МВР.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.