За последното денонощие са проведени три подобни акции

18-часова спасителна операция в Пирин. Планинският отряд в Сандански от снощи издирва без резултат двама туристи. Те са българи на възраст около 65 години.

Във вторник вечерта, около 22 ч., е подаден сигнал, че двама възрастни туристи са се изгубили в района на Башлийца, съобщиха от ПСС-Сандански, цитирани от БГНЕС.

Башлийца се намира в района на Спано поле - маршрут, който не е популярен сред туристите. След получаването на сигнала е започнала акция. Спасители са обходил целия циркус, но без резултат.

Поради неточно подадената от туристите информация и постоянното им движение в неясна посока, акцията продължава и до този час.

Руснак пострада в Пирин, спасиха го след 10-часова акция на ПСС

При друг случай от вторник вечерта двама туристи са се изгубили без храна, вода и осветление в района на заслон „Синята стрела“, предава "Фокус". Те също се нуждаели от помощ, която им е оказана от планинските спасители и са били и отведени на безопасно място.

Третият случай е на жена с наранен крак на Боянския водопад. Група спасители са я пренесли на безопасно място, където даможело да й се окаже медицинска помощ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.