От МВР разпространиха негови снимки

Полицията издирва 21-годишен мъж, лежал в затгвора за блудство, за жестокото убийство на 7-годишно момиче. Тежкото престъпление е станало в четвъртък вечерта в сливенското село Сотиря. Детето е било  изнасилено и пребито до смърт. Намерено е в дере в селото. Силите на реда издирват предполагаемия извършител по земя и по въздух.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ЖЕСТОКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВИЖТЕ ТУК

„Имаме заподозрян за престъплението. Към този момент той е основният и единствен заподозрян. За съжаление, все още не е задържан. Продължава претърсването на района около село Сотиря”. Това съобщи на извънреден брифинг главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в сливенското село Сотиря.

7-годишно момиченце е изнасилено и пребито до смърт в сливенско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Запозодреният има предишни агресивни прояви спрямо деца", допълни Иванов.

„Заподозреният е 21-годишен Мартин Трифонов. Той е безработен, асоциален тип, няма приятелства, семейството му е в много тежко финансово положение, той е без образование”, допълни още главният секретар на МВР. "Осъждан е и е лежал в затвора за прояви на блудство към негова близка", допълни Иванов.

Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт. За случилото се тогава разказа и самият Мартин пред камерата на NOVA.

РЕПОРТАЖА ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК.

По думите му мъжът има панически страх от кучета. Той допълни, че в момента полиция, жандармерия и военна полиция претърсват всичко, дори и много необитаеми вили във вилната зона на селото. Издирването продължава и с хеликоптер.

Снимка: БГНЕС

"Въпросният заподозрян не е въоръжен. Никога не е притежавал оръжие. Забелязан е в района. Претърсва се целия район и се надяваме до края на деня да бъде задържан", каза още гл. комисар Ивайло Иванов. Когато е видян за последно, е бил облечен с маскировъчно яке и носел раница на гърба.

По-рано от МВР разпространиха съобщение, че полицията издирва Мартин Стоянов Трифонов /21 г./ от град Сливен във връзка с извършено тежко криминално престъпление в района на село Сотиря, Сливенска област. 

Те публикуваха и снимка на Трифонов от преди време. 

Хората, които имат информация за издирвания, могат да сигнализират на тел. 112 или в  най-близкото поделение на МВР.

Жителите на село Сотиря са потресени и искат да помогнат при издирването на извършителя на тежкото криминално деяние.„Наистина е шокиращо за хората в селото. Това, което виждам, е че са се организирали пожарна, полиция, военна полиция, горски, хеликоптери, „Гранична полиция”. Извършителят не е жител на Сотиря. Версиите са много. Цялото село е блокирано в момента ”, обясни кметът на селото Димчо Георгиев.

Извършителят е познат с множество домови кражби. Сплашвал е местни жители с пистолет. След престъплението той е изтрил профила си във Facebook. Момчето е било стеснително, не общувало с хора. Цялото село е блокирано в момента. Местността е гориста, има лоши участъци, където може да се укрие. Починалото дете е посещавало местната детска градина и се готвило да започне училище.

„От много години живее тук. Може би цял живот е живял тук. Знам, че е заплашвал децата ни на центъра на селото. Издирван е за много кражби. Лежал е в затвора за кражби”, разказва местен жител.

„Заплашвал е децата в селото. Размахвал е ножове и палки. Два-три дни след това го видях като минава покрай нас и дори го бих за това, че заплашва децата. Познат ни е с кражби и други подобни деяния, но не очаквахме да направи нещо подобно. Преди две години или миналото лято, може би, излезе от затвора именно заради кражби”, коментира друг местен жител на Сотиря.

Към момента информацията, която дават органите на реда, е оскъдна.  

Репортер: Георги Манев

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.