Няколко екипа от пожарникари се борят със стихията

Стотици евакуирани от оздравителен комплекс в Павел баня, заради пожар. Огънят е пламнал в късния следобед, като гъст черен дим е покрил сградата на ресторанта на комплекса.

Посетителите му са били около 500. Част от тях били на плаж и забелязали огромни черни кълба дим, които се издигали се над сградата на санаториума и се уплашили. Около 150 души са превантивно изведени от комплекса. Според управата му няма сериозни щети, освен по покрива на ресторанта. Няма и пострадали.

Евакуираха 250 души от хотел във Велинград заради пожар (СНИМКА)

След пожара той беше затворен. Наложи се на хората да бъде раздадена суха храна. „Всички почиващи спахме по това време. Бяхме по леглата. Нямаше никой навън. Колежката си дойде от плажа и каза, че цялата кухня гори. Ама пламъци огромни”, сподели посетителка на санаториума.

„Покривната конструкция, която е допълнително направена от дървена скара с ламарина, се е запалила. Каква е точно причината, от полицията ще установят. Важното и хубавото е, че няма пострадали”, коментира директорът на пожарната в Стара Загора комисар Стоян Колев.

Осем души загинаха при пожар в хотел в Одеса (ВИДЕО)

„Посетителите са нахранени за тази вечер със сух пакет. За утре сутрин също е приготвена храна. Сега изчаквам органите на реда да кажат дали може да използваме кухнята. Няма вътре повреда в електрическата инсталация и мрежата. Имаме база, в която можем да приготвим храната, така че няма да имаме проблем с изхранването”, коментира Христо Чаушев, управител на комплекса.

Пожарът бе потушен малко преди 22 часа. Полицаите разследват причините за него. Предполага се, че става въпрос за технически проблем.

СЛЕД ПОЖАРА КРАЙ МАГИСТРАЛАТА: Участъкът край Дупница остава затворен със седмици

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.