Двамата влюбени се надяват повече млади двойки да последват примера им

Младо семейство от Карлово реши да даде добър пример и да дари парите, събрани от букети за сватбата им, на болно дете. Средствата отиват при момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Младоженците се надяват повече млади двойки да последват примера им.

Те взели решение да направят добро в първия ден, в който официално са съпруг и съпруга.  Преди сватбата отправят призив към своите гости – да дарят пари, вместо да им купуват цветя.

„Оставихме кутия на сватбата. Всяко семейство отделя пари за цветя, а на тези цветя ние ще се зарадваме на самата сватба, след това ще ги оставим и седмица по-късно ще ги изхвърлим”, сподели Петко Томанов.

„Целта ни е повече хора да ни последват”, допълни Мирослава Томанова.

БЛАГОРОДНО: Младоженци дариха апаратура на болницата във Велико Търново

Дни след сватбата младото семейство дарява събраната сума за нуждите на момче, което страда от церебрална парализа.

„Трудно е от емоционална гледна точка, защото майката изживява много тежко едно такова нещо. Трудно е дори и от финансовата страна на въпроса”, разказва майката на болното дете Маргарита Миндова.

Тя и синът й Николай живеят с около 600 лева на месец. Хора като младото семейство Томанови им вдъхват надежда и вяра в доброто.

Да изкачиш Мусала с кауза: Мъж с трансплантирано сърце в подкрепа на донорството

„Трябва повече да се оглеждаш около себе си, отколкото вътре в себе си, да не мислиш само за себе си, защото има неща, които трябва да се направят и е необходимо да помогнеш на друг”, посочва булката Мирослава.

„Дано това да се развие и да стане една прекрасна инициатива. Според мен това би направило младите хора повече човеци, защото има много насилие в този свят и го виждаме всеки Божи ден”, каза Маргарита.

Повече гледайте във видеото. 

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си