Двете партии подписаха споразумение

ГЕРБ и СДС - заедно и на  местния вот. новината дойде на пресконференция без журналисти. Изявлението на двамата партийни лидери Бойко Борисов и Румен Христов беше заснето и излъчено от Facebook страницата на премиера.

На събитието беше и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Но официално тя все още не е кандидат за битката през октомври. „Дясното управлява по-добре. Под това мото  СДС и ГЕРБ си стиснаха ръцете за местния вот. Но с уточнението, че става въпрос само за големите градове.  „СДС като най-стара партия в дясно, партия донесла демокрацията, винаги е било приятно за нас да работим с вас”, заяви премиерът.

Присъствието на Йорданка Фандъкова веднага провокира въпроса дали номинацията й ще бъде направена официално днес. Това обаче не стана. По-късно Фандъкова уточни, че е била на събитието в качеството й на заместник-председател на ГЕРБ. СДС обаче я подкрепя, защото не била корумпирана.  „Едно безупречно нещо бих могъл да кажа за г-жа Фандъкова – никой, никъде не е казал, че тя е корумпирана. Тя е един честен човек”, коментира Румен Христов, лидер на СДС.

„За София мисля, че ще бъдат подли тези избори. Те ще бъдат подли не за друго, а за вече установената практика да се прилепват колегите от БСП за някой кандидат, за който ако е успешен, да казват, че е техния кандидат, а ако е неуспешен – да бягат от него като дявол от тамян”, заяви Борисов.

„Струва ми се, че премиерът тича доста пред вятъра. Ние още не сме обявили кандидат за София, а той вече ни определи като популисти без да знае какво предлагаме в платформата. И като едни хора, които ще правят подла кампания в София, защото БСП не издига свой кандидат. Искам да припомня на Борисов, че тези думи вече сме ги чували. И че не му свършиха добра работа на едни други избори, които загуби катастрофално”, отговори му лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя не каза, дали Манолова ще получи подкрепа на левицата за столицата. Кандидатите за местния вот щели да станат ясни през септември. А дали ще има женски сблъсък за столицата, Манолова и Фандъкова, отказазаха да вдигнат завесата и днес.

„Това са важните теми, това са истински важните теми”, коментира омбудсманът. „Казах вече, че съм спортист. Аз съм винаги съм била мотивирана да участвам в състезания, когато вземем моето лично решение – дали да участвам в това, както казах ще го обявя. До 25-ти септември тнрябва да станат ясни имената на всички кандидати за кметове”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.